Lekar

Nedan följer några förslag på lekar/övningar man kan göra med barn och ungdom (och äldre!) utanför tennisbanorna som övar tennisrelaterade färdigheter på ett bra och roligt sätt.
1. Tennisbrännboll
Spelplan lika stor som en tennisbana. Bollen ska landa innanför banan. Slå med tennisracket och en död tennisboll.
2. Tennisstafett
Lag om 4-5 spelare. Ska ta sig runt en snitslad bana med boll på racket (studsande om det är äldre spelare) och sedan lämna över till nästa utan att tappa den.
3. Tennisprickskytte
Underhands/forehand/backhand-prickskytte mot ett mål (liten hink på större hink, ledare, eller liknande). Tre bollar/spelare.
4. Pizzaleken
Ett sätt att göra det roligt att samla ihop bollar. Alla ska plocka bollar och lägga på sitt racket. Innan de sedan tömmer bollarna i hinken ska de namnge alla .ingredienser. (== bollar) på pizzan de har gjort. Äldre kan gå omkring med de ihopsamlade bollarna på racket. Yngre kan lägga racket på marken och sedan springa och samla ihop bollar.
5. Volleyträning
Två och två som står och slår lätta volleybollar mellan varandra.
6. Volleyraketen
Ställ upp alla i ett zick-zack-mönster. Mata en boll till första personen i ena änden, den personen ska sedan passa den vidare till nästa via lätta volleyslag. När första bollen har åkt en bit in i raketen så kan man mata in nästa. Ha en vuxen i borte ändan som kan fånga bollarna som kommer ut.. Mest något för lite äldre/de som kan hantera volleyslag.
7. Heta potatisen
Ställ upp deltagarna i ett par led (uppdelade på lag). Sedan är målet att lagen ska förflytta en boll ("potatis") så snabbt som möjligt till slutet av ledet utan att röra vid bollen med händerna - man får bara använda racken, inga händer!
8. Storken
Alla ska stå på ett ben, med armarna utsträckta framåt, blundande och så ska man försöka stå kvar så länge som möjligt. Den som står kvar sist har vunnit.
9. Parlöpning
Deltagarna skall två och två ta sig runt en bana hållande en boll klämd mellan två racketar (forehandgrepp för båda deltagarna, alternativt backhandgrepp) utan att tappa bollen.