Bollar

Wilson Double Core Det finns två huvudtyper av tennisbollar - trycksatta bollar (gasbollar) och trycklösa bollar. Huvudskillnaderna mellan dessa är att de trycklösa bollarna oftast är lite dyrare, lite tyngre men å andra sidan är spelbara mycket (typiskt flera år - det som typiskt avgör är när bollen inte har någon ludd kvar) längre än gasbollarna som typiskt tar slut (gasen/övertrycket läcker ut) rätt fort (från en match upp till ett par veckor). Det finns speciella tryckbehållare att köpa som påstås göra det möjligt för gasbollar att klara sig lite längre, men...

Rekommendationer

Tretorn Micro-X är en trycklös boll som har fått väldigt bra recensioner på många ställen. Bollen är fylld med någon sorts fina plastflingor och klarar sig typiskt väldigt länge. Duger fint att spela med för normalt motionsspel.

Om man vill ha en lättare boll som inte sliter fullt lika mycket på lederna i armar och händer så är det bara gasbollar som gäller. Två av de vanligaste sorterna är Wilson US Open och Pro Penn. Wilson-bollen upplevs som väldigt lätt och "studsig" - vilket gör att den flyger längre och upplevs "livligare". Detta kan vara både positivt och dåligt. Den är ganska vindkänslig. Penn-bollen är något mera dämpad och lite tyngre vilket gör den lite mindre vindkänslig (även om det är marginellt jämfört med en trycklös boll). Den håller också något kortare än Wilson-bollen.

En annan Wilsonboll som är något mindre vindkänslig och som håller längre är Wilson Double Core. En annan gasboll som även den är trevlig att spela med är Tretorn Z-Tour.

En outsider bland gasbollar är Biltemas gasbollar. De är faktiskt helt spelbara, även om de luktar gammal cykelslang... En nackdel är att de tappar ludden relativt snabbt dock även om de håller trycket bra. Undvid däremot deras trycklösa bollar!